pondělí 2. ledna 2012

Fire with a riot - recenze

Tuhle recenzi jsem původně psal pro to, abych jí vyvěsil na Hrej.cz, avšak někdo mě již předběhl, a já tak díky své blbosti psal text navíc. Radujte se, poklad z popelnice.


Také si tak rádi hrajete s ohněm? On je to sice dobrý sluha, ale zlý pán, což se nám může leckdy vymstít. Pro všechny domácí pyromany máme naštěstí jednu dobrou zprávu! Už žádné nešťastné nehody, propálené koberce a další zbytečnosti, tentokrát si můžete vesele hrát s vaším oblíbeným živlem v nové hře Fire with a riot.


Ta totiž kombinuje hrátky s plamenometem se zajímavým logickým konceptem. Vaším úkolem je totiž spálit vše, co se na dané obrazovce nalézá. Háček je však v tom, že vždy máte omezenou náplň v plamenometu, a tak musíte využívat toho, že oheň se dokáže šířit, což zde překvapivě dobře funguje.

Samozřejmě to nebudete mít nijak jednoduché. Čas od času se zde objeví například zahradní rozstřikovače, které vám milerádi vaše žhavé řádění překazí. Co se týče audiovizuální stránky, ta je vyvedena kompletně v oblíbeném pixel-artu. Neohromí, avšak ani neurazí, což je věc, kterou je dobré ocenit. Co ovšem velmi potěší, tím je hudba, o kterou se postaral člověk s přezdívkou PYESS. Hudební smyčka se nese na vlně raných arkádových her, a ke hře skvěle sedne. 


Fire with a riot je inteligentní mix žánrů, po kterém určitě sáhněte a vyzkoušejte ho. Škoda, že neobsahuje víc úrovní, aspoň bychom z toho pálení a hromadného ničení měli delší radost.

7/10

Žádné komentáře:

Okomentovat