čtvrtek 6. května 2010

Koss CS/100 – recenze PC headsetu

Již delší dobu jsem zvažoval koupi headsetu. Hlavně kvůli kvalitnějšímu mikrofonu, protože ten stolní mi už přestával dostačovat. Volba padla na jednoduché a otevřené řešení od firmy Koss. Tuto značku jsem volil čistě dle dobrých zkušeností s jinými produkty (především Porta Pro).

PICT4374 
Samotná sluchátka mají jakousi béžovou metalízu a jsou potažené molitanovými náušníky. Zapomenout nemůžeme ani na mikrofon, ten je elektretový a je zachycen – jak už je zvykem – na levém sluchátku.

Zatímco jeho první polovina je tradičně z plastu, druhá polovina je potažena gumou, tudíž jej můžete natáčet do všech směrů. Samozřejmostí je i naklápění mikrofonu, takže když se chcete napít, mikrofon jednoduše sklopíte. Z levého sluchátka vedou veškeré kabely, což znamená, že sluchátka nejsou navzájem "propojená" něčím dalším, odpadá tak každodenní nutnost se zamotat. Kabel je dlouhý 2,5 metru a zakončen dvěma pozlacenými jacky.

Sluchátka mají otevřenou konstrukci, takže je může slyšet i další člověk v místnosti, to je však daň za volbu konstrukce. Ikdyž se to na pohled nezdá, plastové řešení je pevné a snad i odolné, byť působí spíše dojmem "sluchátkového low-endu za 50,- z tržnice".

PICT4380 
Model CS/100 se pyšní technologií Clear Voice pro čistý záznam mluveného slovo a odstínění nežádoucích zvuků. Jak je tomu doopravdy se dozvíte v následující hudební ukázce. Už předem však mohu říci, že tato "technologie" se Koss poměrně povedla, nahrávky jsou až na vzácné výjimky čisté a všemu je bez reptání rozumět.

 

Kvalita zvukového přednesu je u tohoto modelu na velmi dobré úrovni a troufám si tvrdit, že za danou cenu uspokojí široké spektrum posluchačů. Srovnávat můžu snad jen s Koss Porta Pro od stejné firmy, oproti nim je zvuk méně prokreslený, spíše surovější. Každý, kdo se s americkou značkou sluchátek Koss někdy setkal, vám potvrdí, že většina sluchátek je přebasovaných. Není to tak úplně pravda, avšak jistá zatíženost na basovost produktu tu asi je. CS/100 basy nepostrádají a rádi se projeví, ale nebojte se, hlavu neutrhnout. Jsou spíše mírné než silné.

Jediné, co vás v případě koupě tohoto headsetu zamrzí, může být absence ovládání na kabelu. Není to nic tragickému, ale pro někoho to může být problém.


Koss CS/100 je povedeným řešením pro všechny, kteří chtějí kvalitní sluchadla s mikrofonem. Pokud se po nějakých rozhlížíte, možná právě Koss CS/100 jsou ty pravá. Alespoň mne příjemně překvapila a za svých 520 Kč jsem dostal přesně to, co jsem potřeboval.

1 komentář:

  1. SONNyq: Koukám, že se nám tu rodí profesionální videorecenzent :o) Vypadá to na dobrou investici :o).

    OdpovědětVymazat