sobota 2. října 2010

Game Access: Genetická zahrada II

V pátek byla na programu přednáška Petra Kuby o jeho připravované Indie hře, která byla v pořadí čtvrtá ten den. Odlišovala se od ostatních hlavně tím, že přednáška se skládala převážně z hratelné ukázky občas doplněnou komentářem přednášejícího. Příběh se opět točí kolem Alexe Borna, který se vrátí do komplexu Genetická zahrada, aby pomohl profesoru Rostovovi.

První Genetická zahrada byla vytvořena do soutěže Velkýho chytráka, byla uvolněna freeware. Druhý díl bude mít kvalitnější zpracování, jak jsme se na Game Access mohli přesvědčit. Toto pokračování tedy už nebude zadarmo, ale za malou částku, jak bývá u indie her zvykem.

Jako propagace hry bude částečně IGF (můj report minulého ročníku čtěte zde), kvůli kterému se nyní pozastavil vývoj a usilovně se hra překládá do angličtiny. Společně se zaslanou hrou se ale musí zaplatit i registrační poplatek 1000$. Otázka je, zda se tato investice vrátí.

Druhá Genetická zahrada bude distribuována přes Steam, Petr Kuba ale ještě doufá v distribuci přes trafiky, jako to udělala Amanita design se svým Machinariem. Hra by měla vyjít zhruba v březnu 2011, zvědavcům a fanouškům hry je určeno demo, jenž by mělo být k dispozici v nejbližší době.

Žádné komentáře:

Okomentovat