neděle 27. června 2010

Glosa: Operation Arrowhead

Prozradím Vám tajemství. Miner mě uctivě požádal, abych sem na blog taky ublognul trochu toho svého. Prý když teď bude vycházet ta Operation Arrowhead a já jsem takový velký fanoušek ArmA 2 tak bych se k tomu mohl vyjádřit.

Začneme... ArmA 2 i přes nesporně úžasnou grafiku a skvělou atmosféru měla hromadu neduhů. Ty se projevovali obzvláště v kampani. Určitě víte co mám na mysli. Vrtulník přistávající na stromě, voják jezdící do baráků, medik kterému je střelba milejší než léčba jeho velitele jež vedle něj skučí o život. No znáte to - prostě taková normální ArmA.

Prakticky všechny hry od Bohemia Interactive se kupodivu setkávají se stejným osudem. Jednou za úherák vyjde výborně marketingově vychválená hra s perfektní atmosférou, skvělou hudbou a s arzenálem kompletní hvězdy smrti a všechna média piští blahem div si štěstím neučůrne i sám šéfredaktor. Těch pár bugů se opraví. Vydá se datadisk rozšiřující původní hru o nějaký záživný příběh, nové jednotky a opraví další chyby. A jede se zas na novo. Vydá se nová hra. S lepší grafikou, lepší AI, větším ostrovem a větším arzenálem a vida. Kdo by to řekl... Opět chyby. Ale ne ty nové. Ty staré.. Již opravené a stejně hloupé. Magické kouzlo se opakuje zase a zase. BIStudio vydává neoficiální nebo i oficiální prohlášení že jde o kurevzky (všimněte si drsného z ve slově) velkou hru s kurevzky velkým arzenálem a kurevzky velkým ostrovem a že prostě tu a tam se chybka objeví. OK... Tak jim ty létací tanky odpustíme. Na opravy blbostí nebyl při přípravě tak komplexní a realistické hry přecejen čas. A toho vojáka neustále zápasícím se zadním rotorem vrtule vašeho UH jim odpustíme taky. Máme přeci realistické přílivy a odlivy, těžce promakanou dráhu letu kulek, perfektní a realistický růst stromů, kéřů a vůbec všeho... A hlavně je to přeci tak strašně otevřené.

Myslím že už víte kam tím směřuji. Bohužel se zdá, alespoň podle dostupných hodnocení, že autoři více dbali na zcela jiné věci než aby pochopili, že mají dělat hry, co se dají hrát. Operation Arrowhead je první hrou od BIS co si nekupuji.

Článek je krátký, bo jsem ho psal na svém telefonu při nudné jízdě. Tak jsem se snad zavděčil. ;)

3 komentáře:

  1. Je vidět, že jsi tu hru nehrál a jen papouškuješ nesmysly, které sis přečetl už před rokem někde na Tiscali asi...

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní: neškodilo by se na konci komentáře aspoň podepsat, ať víme, s kým máme tu čest ;-)

    OdpovědětVymazat