úterý 29. června 2010

Je sex ve hrách důležitý?

Výborná slevová akce na Steamu zapříčinila, že jsme si já a Filip Štochl aka Miner pořídili Zaklínače. Nikdy jsem ho nehrál, ale podle toho co jsem slyšel jsem věděl, že jde o Fantasy RPG s takovou dávkou erotiky, sexu a úchylných hrátek, že by se hlavní hrdina mohl výkonností a počtem projetých klínů klidně poměřovat s legendárním Robertem Rosenbergem. Jinými slovy na vás nadržené paničky čekají na každém rohu a i přes nesporné ryze herní kvality tohoto titulu (skvělý bojový systém, výborné dialogy, propracovanost a zábavnost ovládání), jsem osobně dospěl do té fáze, že pro mě žádný quest nemá cenu pokud na jeho konci nebudu mít v rukou další kartu znázorňující můj triumf – další zcela zpokojená dívčina a mé ukojené pudy. Je to dobře? Špatně? Není ta hra pak moc povrchní? A jak se zase babičky budou ptát: Nemá to špatný vliv na mladou dospívající generaci? Sodoma Gomora apod.

Myslím že jen tak někdo lepší motivaci pro hráče nevymyslí. Těžko se můžete poměřovat se samotnou matkou přírodou, která prostě dala do vínku každému stejný úkol. Rozšiřovat své geny kde to jen jde a to prostě jen tak nepřekonáte – a Witcher ukazuje, že pokud to navléknete do hry, můžete zamotat hodně herním recenzentům hlavu. Smile

Samozřejmě tu nikdo nemluví o tom, že by měla hra stát a padat na erotice, sexu a že by mělo jít Alfu a Omegu titulu jako takového – něco takového už tu bylo a pořád je. Erotické flash hry na internetu přece nikoho nebaví. Ale trochu erotiky a sexu ve hře nezaškodí ne?

6 komentářů:

  1. Tak to trochu přeháníš. Trochu víc. Zase tolik těch kartiček není a celkově to není dobrý systém. Přiznali to samotní autoři a ve dvojce bude celý tento akt znázorněn jinak.

    Samozřejmě se mi tato minihra také líbila, ale je opravdu mini. A spíš bych vytáhl jiné aspekty, jako je hlavně strhující příběh.

    Píšeš to jako někdo, komu je 13 a je nadrženej jako prase :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Štěpánovi je 19, to druhý ale platí furt :-D

    OdpovědětVymazat
  3. @Bedikk: Tento článek měl pojednávat o sexu ve hrách obecně. Nebyla to recenze Witchera. :) Takže tak.

    @Filip: Ano

    OdpovědětVymazat
  4. Proti knize je erotika ve hře slabý odvar. Prostě to do temného fantasy patří a to mi nikdo nevymluví. Navíc to tam bylo aplikované s citem.

    Erotika ve hrách je fajn, ale postavit na tom kampaň jako u Drago Age je trapné.

    OdpovědětVymazat
  5. To zase souhlasím. Poláci to vzali pořádně. Veliká studia se nějak neodvažují, bojí se.

    OdpovědětVymazat
  6. Zaklínač nebyl tak vidět, ale například Mass Effect způsobil velké pobouření.

    Poláci měli ve své verzi také solidní cenzuru. Jediná neosekaná byla ta česká + jsme měli peprnější dialogy.

    OdpovědětVymazat