sobota 26. června 2010

Zazingal zvonek a pohádky byl začátek

Nový herní portál nesoucí hustokruté jméno Zing spatřil světlo světa. Na svědomí jej má GameLeader, což je poměrně mladý, avšak plně profesionální herní e-shop. Na jejich adresu nemůžu připsat ani jednu narážku – v zimě jsem od nich dostal 4  áčkové hry úplně zadarmo, protože jsem se účastnil jejich soutěže (ta soutěž stále probíhá), před dvěma měsíci jsem si tam kupoval sběratelku Mass Effect 2 a když jsem řešil problém s platbou, technik Gameleaderu mi okamžitě odpověděl. Zázemí má Zing kvalitní, to bezesporu.

Novinka

Daleko horší je to s designem a rozvržením  portálu. Poprvé budete čumět jak opaření, zanedlouho se dovedete rozkoukat a za chvíli už máte všechna důležitá zákoutí pod palcem. Jen se na to pořád kouká nějak těžce. Vskutku nevím, proč většina herních webů má dnes akutní potřebu využívat skiny různych her. Ten starcraftí, co “zdobí” Zing je zbytečně detailní, při čtení ruší a rozhodně nedělá dobrotu. O milionech perexových obrázků se dá říct v podstatě to samé – z počátku je to šok, ale dá se zvyknout na všechno. Jen to pozadí by bylo lepší v nějakých jednoduchých, tlumených barvách.

Velice mile překvapila průběžná denní aktualizace. Čtenáři dostávají novinky ještě čerstvé. Záleží jen na redaktorech, jak rychle je stačí překládat. I z redaktorů samotných po chvilce vyčtete, že to nejsou žádná osmiletá ořezávátka, co si právě založila vlastní blogísek o “Kaláfku” či “Kántru”.

Počáteční nadšení je dost možná na místě, ale je jen otázka času, jak dlouho dokáže vydržet. Kvalitu Zingu prověří jedině on. Zatím to vypadá nadějně. Zing si tak vysloužil místo mezi ostatními herními weby, které pravidelně projíždím.

Žádné komentáře:

Okomentovat