čtvrtek 19. srpna 2010

Free tip #1: Under The Garden

underthegarden

Nezávislá hra Under The Garden, jejímž autorem je Paul Greasley, nás zavádí do nehostinného horského počasí. Přesněji do míst, kde stál příbytek chudáčka dřevorubce. Ten však jednoho krásného dne vyhořel. A vy – jakožto ten dřevorubec, se musíte postarat o vlastní přežití. Jak? Kácet stromy neasi!

Prakticky jediným úkolem je přežít. A to hlavně zdejší nepřízeň počasí. Každou chvíli tu lije nebo sněží a to našemu drvoštěpovi nedělá moc dobře. Jeho stamina rázem klesne, což mu nedělá zrovna nejlépe. Mohl by si totiž uhnat něco na plicích. A co víc?! Třeba zamávat bačkorama. Což je asi to poslední, co bychom chtěli. A tak vám nezbývá nic jiného, než rozdělat oheň v kamnech a trochu se ohřát. Tím si doplníte své zdraví, abyste byli fit a mohli vyrazit do divočiny.

Jakmile vytáhnete paty z vašeho polorozpadlého domečku, můžete zavítat kamkoli se vám zachce. Veškerý pohyb je tedy čistě nelineární. Můžete se potloukat nevlídnou krajinou, kácet stromy a dřevem zatápět ve vašich kamnech, zabíjet nebohé králíčky a jíst jejich maso, překonávat přírodní překážky a objevovat stále nové a nové věci. Dalo by se tedy říci, že celý Under The Garden je jeden velký sandbox. Místama mi hra připomínala loňský titul The Underside (mojí recenzi + odkaz ke stažení naleznete zde), jenž je alespoň co se týče volnosti Under The Garden velmi podobný.

Under The Garden je vskutku netradiční titul, který si určitě zaslouží pozornost. Možná nemá kdovíjak úchvatnou grafiku, ani nemá epický příběh, ale má prostě koule. A zábavnou, byť netradiční hratelnost.

Stahovat můžete zde (přímý odkaz na .zip se hrou)

Žádné komentáře:

Okomentovat