úterý 31. srpna 2010

ČS má talent ukazuje, jak vypadá televizní zábava

kickass

Prima nakopala prdel Nově. Beze srandy.

Minulou neděli se mezi TV kanály rozhostilo peklo. Přesněji šarvátka mezi obdobnými, a tématem naprosto stejnými pořady, nebo chcete-li reality show: novácká Talentmania vs. Česko Slovensko má talent na Primě. Takže kdo s koho?

Talentmania je přímo elementární příklad toho, jak se to nemá dělat. Nova použila svojí oblíbenou šablonu - dementní porota, ještě dementnější soutěžící + křepčící Leoš Mareš. Ne, tohle není recept na úspěch. Spíš na fiasko, když už na něco. Složení soutěžících je odstrašující. Místo skutečných talentů vám Nova naservíruje spíše snůšku antitalentů. A smát se idiotům mě už fakticky tolik netankuje. A když už seženou někoho, kdo nemá IQ plněné koblihy, celou záležitost nafukují do astronomických výšin. Třeba vystoupení kluka na vozíčku, co se snaží tančit Majkla Džeksna. Ostatně, jako dalších x vystupujícíh před ním. Problém je v tom, že Nova celé vystoupení zaobalí do emocemi nabytého hávu. A páni z Novy naladí svou klasickou "smuteční smyčku" včetně záběrů na emociálně zdrcené publikum. Což z toho kluka dělá ještě většího chudáka než skutečně je.

Sečteno a podtrženo - Talentmania je jen další novácká smažka, jenž se může řadit po bok klenotům jako poslední Superstar či Big Brother. Nehledě na tragickou internetovou prezentaci. Před každým videem, které jste se snad odhodlali si pustit, musíte zhlédnout několik reklam. Včetně té na LIDL. Pouštění nových spotů s Horstem Fuchsem (včetně skvělého CZ dabingu) místo celé Talentmanie by bylo bezesporu zábavnější.

Ale přesuňme se od Novy k Primě. Ta totiž Novu lehce předběhla s koupí práv na "Got Talent", což je světová značka na poli těchto reality show. Kvalitní byla například britská obdoba Britains Got Talent, z níž skutečně vzešlo několik nadějných lidí.

Ale zpět k Primě. Ta se ještě se slovenskou Jojkou chápe české obdoby Got Talent skutečně s citem. Ať už výběrem poroty, ve které není žádné Troška a Banášová, nýbrž lidé, co své práci skutečně rozumí a ještě se zvládnout doplňovat. Nebo výběrem moderátorů. Jakub Prachař s Martinem Rauschem jsou skutečně svěží dvojka, která si narozdíl od Mareše umí udělat srandu sama ze sebe a ještě přitom perlit popkulturními hláškami.

A soutěžící? Nemůžu si pomoct, ale tady taky není co dodat. Ti, co se dostali do první epizody skutečně mají talent. Dostali se tam však i tací, kteří jej nemají. Ti však působí jen jako malý bonus pro zasmání. A ne jako drtivá většina u Talentmanie. Tleskám!

Nová reality show se Primě a Jojce povedla na jedničku. Má koule, má drive a skvělé zpracování. A to včetně webové prezentace. Klobouk dolů - po dlouhé době se jedná o televizní zábavu, jež není utrpení sledovat :). Prima zasadila Nově parádní úder. Tak to má být.

A malá zajímavost na závěr - do první epizody ČS má talent se dostali rovnou dva ajtíci (pro laiky: lidé pracující v IT, tedy s počítači (ty velké svítící krabice)) - Šílený Ota (ano, ten z Youtube) a postoupivší tatínek s dětskou kapelou Metal Kids.

2 komentáře:

  1. Jasně, tady je: http://www.csmatalent.cz/video-cz/detail/otakar-krizek-alias-sileny-ota.html Jinak - na té stránce se dají pouštět i celé epizody ;)

    OdpovědětVymazat