úterý 24. srpna 2010

Plants vs Zombies: GOTY – nemrtvé zápolení

“Chtěli byfom vaše mofky” ozvývá se zpoza dveří. “Jen přes mojí mrtvolu”! Zařve majitel domu a zabouchne dveře.

Nezávislou tower defense, v níž se střetávají bojové kytky proti armádě nemrtvých zombáků snad znáte. Před rokem sklízela hra Plants vs Zombies jedno ocenění za druhým, včetně devítkových hodnocení. Není se tedy čemu divit, že autoři z Popcapu nedávno vydali edici “Hra roku”, jak se často stává.

Ta toho moc nového nenabídne. Ale i to málo potěší. Například větši provázanost se Steamem (nikde jinde ani nemá cenu tu hru kupovat), přihození další dvacítky achievementů, Steam Cloud, který budete milovat už kvůli tomu, že máte kdekoliv a kdykoliv stejné uložené pozice. Za zmínku ještě stojí jakýsi tvořič Zombavatar, v němž si můžete uplácat svého zombíka, jenž můžete použít jako avatar v sociálních sítích. Krom toho onen zombík, jenž stvoříte, povede hlavní vlnu zombáků ve hře!

A proč tohle celé vlastně píšu? Inu proto, že to bylo moje první setkání s touto (a teď to musím vybalit) – geniální hrou. Plants vs Zombies mě totiž vtáhly tak, jako už žádná hra dlouho ne. A to i přesto, že to není žádný tří áčková hra, nýbrž nezávislá casual hříčka, která však nepostrádá nápady, zajímavou hratelnost a vtip.

A to je právě ten důvod, proč se vyplatí sledovat nezávislou scénu. Nabízí totiž mnoho experimentů, zajímavých řešení a originality – kterou si velká studia jen málokdy dovolí už jen proto, že by to nemuselo dopadnout. A proto zůstávají u ověřených zásad a ověřených značek.

Pokud jste se Plants vs Zombies až doteď vyhýbali, teď je díky GOTY edici ideální čas k doplnění tohohle casual restíku z minulého roku. Nezbývá než doporučit, je to totiž paráda Smile.

Jo a mimochodem – na iPadu vypadá Plants vs Zombies fakt náramně!

Plants vs Zombies HD

Žádné komentáře:

Okomentovat