středa 8. září 2010

Zemřel Brian Wood. Designér skvělých Company of Heroes

Běžim sakra! Inženýre jeden pomalej, dělej! No tak, obsaď ten pitomej bod, než nám ho nějakej nácek vyfoukne… Dělej sakra! To si tady rovnou můžu rozdělat táborák. Super, akompliš, bežíme dál. Ale co to sakra?! No dopr… Tajgr!

Hráči, kteří si oblíbili studio Relic pro jejich vynikající realtime strategie, namátkou třeba Company of Heroes (jemuž patří perex Smile) nebo Warhammer 40k: Dawn of War, asi nebudou mít nejšťastnější den. Relicu totiž zemřel schopný game-designér, jenž se podílel na úspěšné sérii Company of Heroes – Brian Wood.

Nějaký opilec to do něj narval svým SUvéčkem. Ten si evidentně sundaval svetříček a řízení přenechal spolujezdci. Bohužel, krvavě se to vysmtilo. Brian na místě zemřel. A spolu s ním i spolujezdci v opilcově autě. Jediným štěstím bylo to, že Brian na poslední chvíli strhl řízení, tak, aby v cestě jedoucímu SUV byla jeho strana auta. Proč? V autě měl svou těhotnou ženu. Tímhle jí zachránil život.

Brian Wood byl hrdina. Stejně jako paragání ve Spolučenstvu Hrdinů, na němž se podílel. Ale nemyslím si, že by to byl člověk, který by si přál, aby abychom za něj drželi minuty ticha. Naopak – všichni povinně zapněte Company of Heroes a uctěte jeho památku běhém nějaké té šarvátky Smile. V nebi mu takhle bude líp.

Žádné komentáře:

Okomentovat