neděle 22. listopadu 2009

Modern Warfare 2 - nestřílejte, vždyť jsou tu lidé!


Dokola. Neustále dokonala. Denodenně čtu nebo vidím něco, co se týče Modern Warfare 2. Proč? Proboha proč? Nezpůsobila tahle hra už dost poprasku? Nejenže se na každé herní sajtě rozebírá teroristická scéna, která údajně může ovlivnit svět, ale ještě se herní weby doslova vychloubají počtem prodaných kusů téhle hry. Dostávají za to zaplaceno? Ne (teda, nejspíš). Tak proč to ksakru dělaj?


Na předchozí otázku vám neodpovím, nevím odpověď. Ale můžu se pokusit nahlédnout do nitra tohohle zmatku. Hlavním stavebním kamenem toho všeho je kontroverzní obsah. Scéna na letišti, kde teroristé postřílí pasažéry a vy máte na výběr, zda se zapojit do střílení, nebo jen přihlížet. Jakmile první informace (a videa) unikly na internet, rozhostilo se peklo. Rozhořčení lidé spammovali diskuze a hromadně rušili předobjednávky. Myslím si, že je to přehnané, vždyť je to jen střílení do virtuálních paňáků. Infinity Ward chtějí být kontrovezní, vyžívají se v tom a doufají, že jim to udělá reklamu, protože špatná reklama je taky reklama.



Když byste točili film a narvali do něj milostnou scénu, kde byl nejdejbože vidět pohlavní úd déle než 5s, stali byste se kontroverzními. Ani byste se nenadáli a na váš snímek by se lepily nálepky typu “porno”atd. Takové myšlení je naivní a k ničemu nevede. Celá tahle kauza je uměle vyvolaná a už od počátku byl její cíl “šokovat” primitivní lidi.


Nové Call of Duty požírá samo sebe, je vyšťavené na doraz. Hratelnostní nedostatky tvůrci zakrývají tunou amerických vlajek, stupidních keců a scénami, které se snaží šokovat a očividně se jim to daří. Co bude příště? Milostná scéna? Nechme se překvapit, tvůrci z Infinity Ward nám neservírují další nastavovanou kaši a nebudeme muset čekat ani moc dlouho.

1 komentář:

  1. Jde o další formu americké propagandy :) Holt nás Infinitiy Ward mobilizují proti nadnárodnímu terorismu a snaží se nás přesvědčit, že všichni teroristé na světě jsou zlí. Je to to primitivní americké smýšlení "oni jsou zlí a my jsme hodní". Je škoda, že se příběh Modern Warfare a ani Modern Warfare 2 nesnaží přinést trochu zajímavostí. Mě by mnohem více bavilo bojovat v kampani jak za ty "zlé", tak za ty neskutečně dobré. Přičemž ti zlí by klidně mohli být ve skutečnosti taky hodní.

    OdpovědětVymazat