úterý 8. prosince 2009

Zabedněnci v Microsoftu konečně prozřeli

 

A je to tu zase. Vánoční svátky se nebezpečně blíží a člověk už pozoruje ten rozruch, který se kolem toho vždycky nadělá. V televizi běží reklamy na “výhodné půjčky”, noviny zběsile informují o lednové zvyšování cen a Steam nás bombarduje slevami, že si připadám jak důchodce v obchoďáku s letákem zlevněného zboží.

 

A to vůbec to není na škodu, na dlouhé zimní večery, o kterých každý recenzent básní, jsem si pořídil Star Wars: Knights of the Old Republic (aspirant na hru s nejdelším názvem?!) přes Steam a nemohu si to vynachválit. Husarský kousek a zároveň velká díra do světa, kterou Bioware s tímhle akčně-ukecaným RPG udělali, akorát se mi zdá, že na konceptu na kterém stojí KOTOR, staví i další tituly z dílny Bioware a neustále si přihřívají svojí polívčičku, teda kromě Mass Effectu, což byla spíše akční hra než plnokrevné RPG.

 

Microsoft tenhle týden nepřišel zkrátka, protože se KONEČNĚ zaměřil na PC jako na herní platformu bez zbytečných otázek: “Vy chcete hrát na PC hry? Máte přece Minesweepera!”. Výsledkem toho všeho má být služba Games on Demand for Windows, aneb další službička s naprosto imbecilním názvem, předchozí “služba” Games for Windows alespoň šla vyslovit a nemuseli jste si u toho zpřelámat jazyk.

 

Podle všeho se má jednat o online-distribuční síť, kde Microsoft hodlá prodávat hry a podobně jako konzolový projekt Xbox Live se stát hlavním hráčem na trhu, avšak tentokrát pro PCčkoidní hráče. Uvidíme, jak se s tím Microsoft popere, první tituly v jeho obchodě zastanou: Resident Evil 5, Red Faction: Guerilla, Batlestations: Pacific a provařená indie záležitost World of Goo. Na internetový obchod Microsoftu jsem velmi zvědav, ale nemám důvod opouštět teplé místečko user-friendly Steamu.

 

minesweepter_ms

 

Jak jste si mohli povšimnout, upravil jsem logo a vylepšil ho zimním motivem, který bohužel není aktuální, jelikož jsme se nedočkali ani rozježděné břečky, jež každoročně hizdí ulice. Až do Nového roku by měly na Třech koulích vycházet články s relativivní pravidelností a možná, že se dočkáte i slibované videorecenze na Colin Mcrae Rally 2.0 :P.

Žádné komentáře:

Okomentovat