sobota 17. dubna 2010

Blogger Template Designer – omalovánky od Googlu

Máte blog na Bloggerovi a vždycky jste snili o tom, že na něj hodíte nějakou sexy šablonu, ale v nepřeberném množství jste se nevyznali? S horkou novinkou Blogger Template Designer už to nebude problém – stvoříte si šablonu vlastní. Rychle a jednoduše.

template_designer

Google tuhle novinku představil teprve ve čtvrtek. Ještě sice není v ostrém provozu, ale zkusit jí můžete už dnes – zapomocí “laboratoře” Blogger in Draft. Tam se objevují rané verze novinek, které budou nasazeny do ostrého provozu klidně až za několik týdnů či měsíců. Není tedy od věci Blogger in Draft používat, alespoň tak máte přístup k nejnovějším věcem, které se teprve testují.

Jak se do Template Designeru dostat? Je to jednoduché, jen musíte mít účet na Bloggeru. Ze všeho nejdřív se přihlásíte na stránce http://draft.blogger.com/. Poté, co se nalogujete do administrace, klikněte na Rozvržení, pak na Návrhář Šablon. A jste tam.

Samotné používání je více jak jednoduché – zvolíte si několika základních šablon, které za pomocí všerůzných tahadýlek měníte k obrazu svému. Klidně zamícháte s celým rozvržením webu jako by to byl balíček karet. Změníte šířku webu nebo si zvolíte obrázek na pozadí.

Google přišel se svým designovým magičem právě včas. Skoro jsem až chtěl emigrovat na Wordpress, avšak nadále zůstávám věrný monopolu. Template Designer je prostě skvělý a snadno v něm vytvoříte moderní a svěží blog, na který je radost koukat.

2 komentáře:

  1. Konečně blogger nevypadá, jako sto let za opicema. Bohužel, design není moje jediná výtka k tomuto blogovacímu systému.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas, ona i administrace Bloggera je ohyzdná, nicméně články píšu přes offline klient, tudíž do ní moc často nelezu.

    Ještě zbývá vyčkávat na nějakou to podporu Lightboxů, galerií a bude to ideální :D.

    OdpovědětVymazat