neděle 6. září 2009

Hrajeme si kvalitně, legálně a přesto zdarma

Zdálo by se, že kdo si chce kvalitně zkrátit čas hraním nějaké pěkné arkádovky, bude muset solidně šáhnout do kapsy. Jenže to bych nebyl já, abych nenapsal nějaký článek ve kterém bych nebořil zažité mýty.

 

Přestaňte tahat draze vydělané zlaťáky, moderní, flexibilní člověk přeci za software neplatí. A teď nemyslím, že software musíme nutně krást. Představíme se nejlepší hry, které si můžete na internetu zahrát a nebude vás to stát ani penny.

TrackMania Nations Forever

imageTitul, který celou tu éru volných her tak nějak odstartoval – TrackMania je tu mezi námi už slušných pár let a stále se těší velké oblibě přičemž ve své koncepci nejde o nic jiného než nástupce legendárních stunts. Zkrátka lepší fyzika, lepší grafika, lepší tratě a všechno to funguje stále tak dobře, jako před léty.

 

V rámci hry si vytvoříte vlastní účet, na kterém se vám zapisují jakási skóre a díky nim získáváte respekt mezi dalšími uživateli. Na jednotlivých serverech se tratě mění automaticky a vzhledem k tomu, že titul obsahuje i vlastní editor tratí, je zábava prakticky nevyčerpatelná.

 

Web: http://www.trackmania.com/

Výrobce: Nadeo

Half Life 2 Deathmatch

Herní klasika jejíž “mulťák” si uživatelé grafiky od nVidia a ATI mohou dopřát zcela zdarma. Stačí mít jen stažený Steam a v něm založený účet.

 

image

 

Hra je to skvělá, zábavná, dynamická. Počet map je dostatečný – mnoho serverů pak nabízí i své vlastní. Velkou výhodou je pak integrace právě se Steamem, který nabízí i stažení dalších titulů, jejich darování a především funkcionalitu nejen chatu a voicechatu, ale i dost vhodnou funkci na vyhledání vašich přátel pokud zrovna hrají.

Web:

nVidia

http://www.steampowered.com/nvidia/#

ATi

http://www.steampowered.com/ati_offer1a/

Výrobce: Valve

Battlefield Heroes

Jednoznačně hra s jedním z nejpovedenějších marketingů poslední doby. Jde o výplod Electronic Arts a jak je asi z názvu jasné, hra funguje na stejných principech jako Battlefield. Nicméně onou důležitou změnou je, že grafika je laděna do komiksového stylu a určitě se to autorům povedlo.

 

imageInstalace i hraní hry je (v dobrém smyslu slova) extrémně primitivní. Nemusíte chodit do obchodu, nemusíte ji stahovat z Pirate Bay, stačí zajít na oficiální stránky a klepnout na to velké červené tlačítko uprostřed obrazovky s nápisem Play Now! a to je vše. Skutečně to funguje. Nevýhodou je pak to, že hru musíte spouštět z oficiálních stránek a to s Internet Explorerem či s Firefoxem, protože pro tyto prohlížeče, jako jediné EA vytvořilo zásuvné pluginy přes které se hra stahuje a spouští.

 

Výborně zvládnutá je customizace vojáka, změnit můžete prakticky vše – košily, kalhoty, vlasy, čepici. V samotné hře pak dostáváte body za zabíjení nepřátel. A za body pak dosahujete různých zkušenostních úrovní. Čím více zkušeností získáte, tím více si pak můžete pořídit vymožeností a různých vlastností, jako jsou hořlavé náboje či chvilkové vidění všech nepřátel apod. Zkušenostní úrovně jsou ve hře důležitým mezníkem, protože podle nich vám pak hra jako taková vybírá servery. Nemůže se vám tak stát, že se dostanete na server, kde vás budou neustále zabíjet vaši o dost více zkušení nepřátele takže za toto má hra u mě osobně jedno velké plus. Důležité je, že postavy, účty apod. jsou přenositelné mezi počítači, takže můžete hrát se svou postavou na určité naučené úrovni odkudkoliv.

 

 

 

 

Web: http://www.battlefieldheroes.com/

Výrobce: DICE, Electronic Arts

Jak vidíte, hrát se dá tedy nejen kvalitně a nejen legálně ale zároveň i zdarma. Her zdarma je však více a stačí jen hledat. Pokud máte tip, podělte se s námi v diskusi! ;) Doufám, že pro vás byl můj výběr přínosem.

Žádné komentáře:

Okomentovat