pátek 11. září 2009

Odsouzené

Přestože seriály z originálních produkcí českých a slovenských televizí povětšinou nestojí ani za zlámanou bačkoru, v  poslední době mě zaujal slovenský seriál Odsouzené. Jde jistojistě o svéráznou napodobeninu západního komečně mnohem úspěšnějšího Prison Breaku, přesto Odsouzené přináší lecjaké zajímavé nápady a především je kvalitnější, než by kdo původně odhadoval.

 

odsouzene_2-124749643793866

 

Po zhlédnutí prvního dílu nenásledoval zpětný výlev mé zrovna snědené večeře – překvapivě totiž herecký výkon jednotlivých hereček není zas tak strašný... Druhé co nás tak nějak příjemně pohladí po oku je jistá postprodukce jednotlivých scén. Pod tím si lze představit zejména hrátky s barvami, různé úpravy světel apod. – zrovna s tím mají čeští filmaři vcelku problém, přitom lehká postprodukce doladí jednotlivé scény k dokonalosti. Poslední věcí je velice vhodně, vkusně a jemně využitá muzika, která jen lehce podkresluje situace k nimž v seriálu dochází. Není to tedy jako v Ordinaci v růžové zahradě, kde se vaším pokojem najednou naplno rozezní omšelá melodie a hlavním protagonistům při nějakém takovém dialogu není ani pořádně rozumět.

 

Naopak na čem seriál rozhodně ztrácí, jsou prostředí. Je zcela nové a celé ty barvy působí jak z továrny na lego.

 

Odsouzené jsou však i přesto plné inovací, zajímavých nápadů a jak vidno, autoři vzali svůj seriál s mnohem větší pílí, než jak se to dělá obvykle. Prozatím tedy rozhodně bod plus ;)

 

 

Za zmínku ještě stojí, že veškeré díly si můžete zdarma a bez reklam pustit na oficiálních stránkách TV Barrandov (konkrétně zde)

Žádné komentáře:

Okomentovat