úterý 20. července 2010

Kdo se stane králem internetu po Radkovi Hulánovi?

hulan_godKdyž se chcete na internetu prosadit, pravděpodobně začnete něco dělat. Buď budete psát zajímavé stránky, podstrkávat čtenářům erotický obsah s nahatou paní, nebo ze sebe uděláte debila. Jak prosté! Lidská podoba Chucka Norrise aka Radek Hulán na to přišel už dávno. Ale dnes je jiná doba, Radek už není internetový polobůh, nýbrž stárnoucí bloger, jehož čas se brzy naplní. A teď je důležitá otázka – kdo převezme těžké břímě nejúspěšnějšího IT publicisty se zrzavými vousy?

Na jedné straně stojí ostravský pařmen, kalič a fundovaný hřebec s velkým banánem – Radovan Kaluža, majitel webhostingu Banán.cz, jenž je natolik úspěšný, že měl reklamu i v televizi! Radovan je typický příklad člověka, který si nikdy nepřizná, že je starý. Nedávno oslavil požehnaných 31 let, sfoukl svíčky na dortu z toaleťáku a políbil svou mladistvou přítelkyni. Ve volném čase vymetá kluby na ostravské Stodolní, své taneční kreace nechává zvěčnit svým osobním ctitelem-fotografem. Když zrovna netančí či nesouloží se svojí přítelkyní, rád napíše pár řádků na svůj blogísek. V jeho článcích se často dozvídáte, jaká jste nemytá socka, sociální demokrat a špína dnešní společnosti. Poměrně často přihazuje důkazy o své jedinečnosti a genialitě, čímž si blog získává na pestrosti.

Radovan Kaluža je zajímavá osobnost s poměrně vykutálenou historií. Na post nového krále českého internetu se však nehodí. Při svém pracovním vytížení by si jen těžko našel čas na kariéru internetového poloboha, navíc staví palác nedaleko Ostravy a skoro to tak vypadá, že plánuje rodinu.

Dalším pánem na holení je plzeňský mladíček Patrik Vogl. Dokud nebyl osvícen Hulánovou teorií, nebyl příliš známý. Na svém internetovém magazínu Real Life, který je až děsive reálný, se prezentuje jako mladý a ambiciózní kundturista, věnující se copywritingu. Od svých třinácti let prý pracoval v Microsoftu, který až do minulého roku vynášel do nebes. Pak se něco stalo něco nepředvídatelného – Patrik se zamiloval do elektroniky s nakousnutým jablkem, což znamenalo jediné – Mac Mini, posléze iPhone a Macbook jako třešňička na dortu. V posledních měsících se probírá z jablečného opojení, pořídil si HTC Desire s Androidem, z něhož – tak jako z každého výrobku, na něž spočine jeho modravé oko, vesele stříká a ejakuluje jeden článek za druhým. Narozdíl od Radovana svojí nenávist k nemytým sockám neprojevuje tak často, avšak vždy když je třeba, pohotově vylije své vypracované srdíčko.

Jakožto mladý a osvalený copywriter se jeví na volné místo nejlépe. Avšak bůhví jak by to dopadlo, často má totiž problémy s češtinou, stylistikou a pády. Pořád je to ale jiná kategorie než Ondřej Vomočil.

Ondřej Vomočil je posledním kandidátem na post internetového poloboha. Když píšu posledním, myslím to smrtelně vážně. Moc se toho o něm neví, zhruba jen to, že se rád kamarádíčkuje s Patrikem, který je pro něj velkým vzorem. Vrchol jejich kamarádšoftu bylo odkoupení "Voglova" designu, na kterém si Ondra vystavěl magazínek Beelife. Rád píše o své jedinečnosti a nehynoucí slávě jako Radovan. Ještě raději uráží ostatní vybraným výrazivem, mimojiné obsahující "závistivá socka", "opuchlé prase" a další.. Co mi však uchází, je fakt, jak se člověk s tak mizernou češtinou, který doslova v každém článku předvádí brutální znásilnění rodného jazyka, mohl stát copywriterem. To mi panečku, už delší dobu uniká.

Vomočil na post nejvyšší? Ne! Ne! A ještě jednou ne!

Kdo se stane následovníkem Mistra? Kdo spočine na trůnu českého internetu po něm? Bába nebo sníh, vždyť je to jedno!

Tento článek sepsal uhrovitý puberťák, jehož názory jsou nevyvinuté a pubescentně tupé. Prosím, berte to na vědomí.

14 komentářů:

  1. Za mně tedy Vogl, ten hoch má dle mého názoru veliké ambice. Vomočil je nula, Kaluža,no radši už nic...

    OdpovědětVymazat
  2. Beztak je postavička Vomočila ve skutečnosti Vogl. Jinak si to nedovedu vysvětlit...

    OdpovědětVymazat
  3. Vogl místo Hulána? Myslím, že oba toho mají hodně společného, ale přesto nemůže jeden nahradit druhého. Tak jako Ty (ano Ty) jseš jedinečný, zůstane H hvězdou na síťovém nebi.

    OdpovědětVymazat
  4. Ak tá pozícia kráľa nemá len negatívny podtext, tak za mňa Martin Malý.

    OdpovědětVymazat
  5. Martin Malý je přesně opačný příklad. Za slávou nešel přes články, jenž pojednávají o délce jeho penisu, nýbrž tvrdě bojoval, teda spíše psal.

    OdpovědětVymazat
  6. A? Kráľ musí byť hulan_like? Musí byť na exotopedii? Inak to nebude kráľ?

    OdpovědětVymazat
  7. Samozřejmě, že nemusí. Já to rozlišuji na dobro a zlo. Hulán je Darth Vader. A Martin Malý třeba Luke Skywalker :-). Doufám, že názorný příklad na Hvězdných válkách je dostačující...

    OdpovědětVymazat
  8. No, hlavně, jestli když to psal, zrovna nestříkal!

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím, adent na internetový Hrad! :-) To přirovnání neni úplně správný, jelikož Hulán není adentův otec.

    OdpovědětVymazat
  10. Tyhle samozvané "nadlidi" jsem také kdysi řešila... pak jsem na jejich blogy chodila pro pobavení a vytržení z reality do neuvěřitelného světa plného narcistických článků a v případě Kaluži i stylistických kopanců a gramatických chyb. A pak? Pak jsem si řekla, že lepší alternativou pobavení je sledování TBBT, Futuramy nebo Simpsonů a když už, tak si raději přečtu nějaké hodnotné články od bloggerů, kteří mají světu co říct. No a je ze mě šťastný člověk.:o)

    OdpovědětVymazat
  11. Po tom debilovi to může být kdekdo, vždyť je to fuk.

    OdpovědětVymazat
  12. A co učený Mgr-PhDr-JUDr? Ta zásoba 50kg rýže pro případ války taky nebyla k zahození.

    OdpovědětVymazat
  13. Dokonalý článek o Hulánovi, který mi doporučil kamarád http://czblog.cz/radek-hulan-je-psychicky-nevyrovnany-narcista/

    OdpovědětVymazat