pátek 30. července 2010

Vypsaná Fixa: VFRFP - nechte se ušlapat v kotli!

Vypsaná Fixa nikdy nebyla skupinou pro každého. Někdo jí opovrhuje s tím, že nerozumí jejich mnohdy nesrozumitelným textům, zatímco jiní ji milují. Nebudu se nijak tajit tím, že i já jsem si k Fixe našel svojí cestičku. O to větší překvapení bylo, když letos oznámili, že nahrají nové album přímo na festivalu Rock for People. Z čehož je odvozen ten podivný název VF = Vypsaná Fixa + RFP = Rock for People.VYPSANA FIXA - VFRFP

Punk rocková partička ze San Piega (rozuměj z Pardubic) nám servíruje své historicky první "živé" album, aby nás posléze nechali ušlapat v kotli pogujících pankáčů.

Album otvírá Domácí motokrosař, který svou dravostí dává najevo, že Fixa zdaleka není na konci sil. Naopak. Klidně by se dalo říci, že jsou na pověstném vrcholu, což o sobě dávají sakra vědět. Ale nejen oni, nýbrž i publikum. Bez něj by tohle album bylo jen těžko tím, čím je. Řev a sborový zpěv lidí, kteří doprovázejí zpívajícího Márdiho, je něco nezapomenutelného. I kvůli tomu budete VFRFP protáčet ve svých přehrávadlech ještě dlouho.

Nečekal jsem, že z téhle narychlo uplácané placky vznikne něco kloudného. Ach, jak jsem se hluboce mýlil! Ale dost už bylo řečí, teď je čas na vás. Pokud je vám Fixí muzika sympatická, upalujte na jejich eshop a VFRFP si za těch směšných 99 kaček kupte, nebudete litovat. Jste připraveni se nechat rozdupat? Tak pojďte, pojďte vy lišáci!

Žádné komentáře:

Okomentovat