sobota 30. ledna 2010

Každej máme svý akvárko

Jakmile začně člověk o sobě uvažovat, dojde mu, že na tomhle světě není pro nic za nic. Chce mít nějakou vizáž a nějak na lidi působit. Jenže ouha, přišel internet a vzápětí s ním i nové identity – přezdívky. Aktuálně nejrychlejší globální médium má však jednu velice spornou věc – každý se na internetu chce schovat za plášť anonymity a tak trochu začít odznova. Kdo by se veřejně chlubil tím, co se mu nepovedlo že?

 

 

Spousta lidí volí přezdívky. Ať už se jedná o jména převzaté z oblíbených her, zkomoleniny názvů, nebo přezdívku, která se s námi táhne již od dětství, vždycky je to název, slovo, které vyjadřuje vaši osobnost, či povahu. A přesně takovou přezdívku budete moci naťukat do miliónů účtů, profilů a aplikací na internetu. Je to takový váš píseček, v němž jste svým vlastním pánem a sami můžete rozhodovat o tom, jak se svojí identitou naložíte.

 

Poslední dobou zjišťuji, že skrývat se za přezdívkou není třeba. Alespoň co se týče českého internetu a médií, jež působí věrohodně. Na druhou stranu, do takové online hry je přezdívka takřka vyžadována.

 

Co nás však zajímá ze všeho nejvíce, je jejich vznik. Určitě se pochlubte do komentářů, jak jste ke své přezdívce ( s níž se prezentujete na internetu) přišli. :-).

5 komentářů:

  1. Chrizofilax = postava z jedné pohádky od Tolkiena. Mám jí už 6 let a nikdy jsem nepomyslel na změnu. (Ještě nikdy nebyla obsazená) Pokud ji potřebuji zkrátit používám Chrizo nebo Chriz

    OdpovědětVymazat
  2. HAVEl VOjtěch - havevo ... podle názvu účtu na kompech ve škole

    OdpovědětVymazat
  3. Jméno Miner mě napadlo zrovna ve chvíli, když jsem se chtěl někam zaregistrovat. Prostě mě to v danou chvíli napadlo a následně jsem ve slovníku zjistil, že to v angličtině znamená horník. Tuhle přezdívku používám přes 4 roky a na změnu jsem nepomyslel.

    OdpovědětVymazat
  4. Trocha spamu a pravdy :-)
    http://bit.ly/bba4iw

    OdpovědětVymazat